FITOTERAPIJA (lečenje biljem)

FITOTERAPIJA (lečenje biljem)

4JAN

Prirodno lecenje

  • Petar Jovanovic +381695497340   Lični stav

U arsenalu savremene medicine i preventivnog delovanja, fitoterapiju (lečenje biljkama) treba ceniti prema njenim stvarnim vrednostima.  Terapeutska vrednost lekovitih biljaka zasniva se na vezi koja postoji između hemijske strukture aktivnih supstanci biljaka i njihovog farmakološko-dinamičnog delovanja na organizam. Složenost hemijskog sastava biljaka koje imaju od 2-3 pa i do 30- 40 identifikovanih elemenata kod pojedinih vrsta, objašnjava terapeutsko delovanje jedne iste biljke kod različitih bolesti. Efikasnost prirodnih sredstava, kada je u pitanju preventiva i
samo lečenje, kao u ostalom i u alopatskoj (zvaničnoj) medicini, zavisi od kompletne i dobre dijagnoze. Mada izgleda jednostavna i svima razumljiva, fitoterapija je određena pojedinim principima i ograničenjima. Treba je dobro upoznati i razumeti, kako ne bi dospeli u krajnost da je pretvorimo u lek sa “čudotvornim dejstvom” – lek koji leči svaku bolest. Prirodne lekove moramo primenjivati stručno i uz lekarsku asistenciju, da bi se očuvala njena vrednost i izbegle kompromitujuće situacije. Upotrebu prirodnih lekova ne treba predstavljati kao zasebnu, izolovanu metodu koja se primenjuje nezavisno od drugih terapijskih sredstava. Fitoterapija sve više upotpunjuje koncepte savremene terapeutike, potpomažući lečenje različitih bolesti.Proverena lekovita sredstva najčešće olakšavaju funkcionalnu regeneraciju organizma i učvršćuju njegovodbrambeni sistem(imuni sistem).

Petar Jovanovic 0695497340

BOLESTI I LEČENJE

4JAN

IZJAVA Petra Jovanovića
Sve o bolestima i lečenju objavljeno na portalu ima isključivo informativni
karakter u cilju zdravstvenog prosvećivanja,ali se ništa nesme primenjivati

bez konsultacije sa lekarima ili farmaceutima.

Petar Jovanovic 0695497340

Petar Jovanovic

4JAN

Zdravlje
Najčešće se upotrebljava kao pojam odsustva bolesti.
Da li je baš tako?Petar Jovanović ima svoju definiciju: ZDRAVLJE je život usaglašen sa prirodom.
Neki od uslova za dobro zdravlje su život bez stresa, pravilna ishrana, savlađivanje neumerenosti u svemu, ali ako pravilno mislite; znači da postojite i da niko neće imati sigurne radosti bez mirne savesti.
Tako se nameće pitanje :”Kakvi treba da budemo da bi bili zdravi i srećni, samim tim i pitanje
kakvi treba da budu drugi da bi moja sreća i zdravlje bili mogućni”. Odmah se nameće pitanje o našem moralu koji je u direktnoj vezi sa običajima, navikama, normi kojima se ljudi jedne društvene zajednice rukovode u svojim postupcima i svom celokupnom ponašanju.Sve što budete naučili imaće rezultata ako  se oslonite na medicinsku etiku, a to su saveti sa lekarima. Samo tako nova saznanja možete pretočiti u korist vašeg zdravlja.Petar Jovanovic  0695497340
Recepti za Prostatu
4JANDnevno popiti čašu jogurta pomešanog sa kašikom meda i kašikom samlevenog semena lana.
Umesto vode dnevno popiti jedan litar čaja od kukuruzne svile.
Šaku kukuruzne svile potopiti u jedan litar vrele vode. Odstoji poklopljeno jedan sat.
Paradajz je odličan lek jer sadrži supstance koje ne samo da čuvaju zdravlje prostate, već deluju blagotvorno na mokraćne puteve. Paradajz mora biti svež.
U čašu crnog čaja sipati kašiku meda i dve kašike jabukovog sirćeta.
Proveren recept širom sveta. Recept doktora Dzervisa.
Petar Jovanovic 0695497340
Ranica na grliću materice-Erosio colli uteri
4JANProveren narodni lek za oboleli grlić materice je med i propolis.Terapije su klinički ispitane i veoma uspešne. Posebno izdvajam naizmenično držanje tampona natopljenih medom i tampona natopljenih u vodeni rastvor propolisa. Držanje tampona u vagini traje najmanje 5 sati. Terapija traje 40 dana.
Petar Jovanović
Proveren narodni lek za oboleli grlic materice je med i propolis.Terapije su klinicki ispitane i veoma uspesne.
Posebno izdvajam naizmenicno drzanje tampona natopljenih medom i tampona natopljenih u vodeni rastvor propolisa.
Drzanje tampona u vagini traje najmanje 5 sati.
Terapija traje 40 dana.
Petar Jovanovic 0695497340
Proširenje terapije za grlić materice
Blagotvorne su biljne kupke od kantariona i
hajdučke trave u koju se dodaje 200 mililitara veoma kiselog jogurta.Petar Jovanovic