Magnezijum

Ovaj mineral je idealan saveznik u mršavljenju: Kao magijom može da vam istopi salo na stomaku

Ukoliko ste guglali o ishrani koju mnogi predlažu ako želite da smršate, sigurno ste primetili da svako malo neko spomene magnezijum.

Magnezijum može da poboljša mršavljenje i utiče na performanse. Ukoliko imate više magnezijuma u telu imaćete više energije koju možete da iskoristite da više vežbate i povećate intenzitet vežbanja. Magnezijum pored toga reguliše šećer u krvi i omogućava neophodne hemijske reakcije u organizmu. Potrebno nam je 300 do 400 miligrama magnezijuma dnevno, a sportistima treba 500 do 800 miligrama.

Jedan od glavnih pomoćnika u postizanju željene težine jeste spavanje i smanjenje stresa. Nedostatak sna povećava stres i nivo hormona kortizola koji utiče na skladištenje masti, pogotovo onih na stomaku. Magnezijum može da vam pomogne da smanjite stres i bolje spavate, a sve se to odražava na našu težinu i opšte zdravlje.

On pomaže i pri insulinskoj rezistenciji koja utiče na povećano skladištenje masti na stomaku, pa ukoliko ima dovoljno magnezijuma on može da se izbori sa time.

Magnezijum je uključen u preko 300 biohemijskih procesa koji se dešavaju u telu pa je ključan za zdravlje. Važan je za pravilan rad srca, energetski metabolizam, metabolizam insulina, sastav kosti, funkciju mišića i nerava, a loše obavljanje ovih funkcija može da dovede do gojenja.

Kad god je moguće, uzimajte magnezijum iz hrane, a ukoliko to niste u mogućnosti onda se odlučite za suplemente. Hrana bogata magnezijumom je zeleno lisnato povrće (kelj, spanać, raštan), koštunjičavo voće i semenke (badem, suncokret, brazilski orah, indijski orah, laneno seme), riba (skuša, losos i tuna), soja, avokado, banane i crna čokolada, piše Telegraf.

Zanimljivi saveti

Stavila je 3 limuna u različite delove kuće: Preko noći se rešila problema koji je prisutan u mnogim kućama

Važno je energetski očistiti dom i predmete

Energija koju puštate u svoj dom je veoma važna i zato je učinite pozitivnom na ovaj vrlo jednostavan način.

Naime, sve što treba da uradite jeste da rasporedite 3 limuna po celoj kući u različitim sobama.

Iznenadiće vas rezultati – ako limun već sutradan drastično promeni boju, znači da vašim domom ili nekom prostorijom dominira loša energija koja usisava sav život iz vas, vaših ukućana i doma.

Limun možete da presečete na dva-tri dela, i stavite komadić u svaku prostoriju, a svakako bi trebalo da ih zamenite nakon nekoliko dana, kada se osuše.

Još jedna tehnika za koju neki veruju da odlično čisti dom od negativne energije jeste i to da vodu u koju ste prethodno iscedili malo limuna isprskate po ćoškovima kuće.

Treći, ali ne manje efektan način jeste i da u jednu posudu stavite tri limuna, i sve to držite na natkasni pored kreveta.

Mnogima se ovo činilo čudnim, ali ništa ne gubite ako probate, kažu da je vrlo efektno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.