Recept za buđenje

Čim ustanete, popijte vodu sa ovim moćnim dodatkom, razbudiće vas bolje od kafe

Veoma je bitno kako ćete započeti svoje jutro, jer svi znamo onu „Po jutru se dan poznaje“, pa tako uradite sve što je u vašoj mogućnosti da počnete dan što zdravije.

Voda od đumbira

Kada ustanete, stavite veliki lonac vode na šporet i kuvajte je dvadesetak minuta. Zatim dodajte komadiće iseckanog đumbira u lonac i ostavite da se kuva. Nakon toga, dobijenu đumbirovu vodu možete čuvati u velikim termosima i piti tokom celog dana. Preporučuje se unos od najmanje jednog litra dnevno.

Kako se pije?

Preporučuje se da svakodnevno pripremate i pijete vodu od đumbira tokom šest meseci. Takođe, preporučuje se da nosite ovaj napitak sa sobom gde god da idete – na posao, u kupovinu, na putovanje, u goste. Važno je piti napitak u gutljajima tokom celog dana

Blagodeti đumbira

Đumbir se koristi kao lek protiv mučnina i povraćanja u trudnoći, a takođe pomaže i osobama koje pate od mučnina tokom vožnje ili plovidbe. Ovaj gorki koren takođe utiče na probavu i ubrzava je, te je stoga saveznik u gubljenju suvišnih kilograma. Takođe, đumbir je bogat izvor kalcijuma, fosfora, niacina, vitamina C i antioksidansa, te je odličan i za jačanje imuniteta.

Đumbirova voda je jednostavan napitak koji može imati brojne koristi po zdravlje, bilo da se koristi za detoksikaciju organizma ili za podršku u procesu mršavljenja. Uz redovnu konzumaciju, ova moćna voda od đumbira može postati vaš saveznik u očuvanju zdravlja i vitalnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.