Slana voda je lekovita

Slana voda je lekovita – razlog više da skočite u more
ZDRAVLJE Autor: Zadovoljna.hr 12. jul 202320:09 0 komentara
Od davnina ljudi znaju da more pozitivno utiče na zdravlja – četiri razloga zašto bi trebalo da skočite u more.


Grčki naučnik Hipokrat, čiju zakletvu lekari i danas polažu kada prihvataju svoju profesiju, mnoge svoje pacijente lečio je kupanjem u vodi bogatoj mineralima. Savremena nauka je potvrdila njegova saznanja.

Postoje četiri zdravstvena razloga zbog kojih treba odmah otići na plažu i baciti se u more.

Jača imuni sistem
Morska voda je puna vitamina, soli, aminokiselina i mikroorganizama koji deluju kao prirodni antibiotici i pomažu vašem telu da se bori protiv štetnih bakterija.

POVEZANE VESTI

Da li je potrebno istuširati se čim izađete iz mora?
ZDRAVLJE
01. jul 2023
12
Udisanjem morskog vazduha u organizam ćete uneti negativno naelektrisane jone, koji su takođe važni za odbranu organizma. Takođe, plivanjem ćete proširiti pore na koži, što će ubrzati eliminaciju toksina.

Dok plivate u moru, vaše telo pokreće sistem samoizlečenja, smanjujući simptome bolesti kao što su astma, artritis, bronhitis i upale.

Povećava cirkulaciju
Plivanje u velikoj meri doprinosi kvalitetu rada krvotoka, a toplija morska voda može efikasno da nadoknadi minerale izgubljene usled stresa, loše ishrane i spoljašnjih zagađenja.

Balansira organizam
Dok plivate u moru, vaše telo pokreće sistem samoizlečenja, smanjujući simptome bolesti kao što su astma, artritis, bronhitis i upale.

Voda bogata magnezijumom opušta mišiće i pozitivno utiče na kvalitet sna, što doprinosi mentalnoj stabilnosti i dobrom raspoloženju.

Leči kožu
Već pomenuti magnezijum u morskoj vodi pomaže u hidrataciji i spoljašnjem izgledu vaše kože. Efikasan je i u smanjenju crvenila i hrapavih delova kože, pa se preporučuje osobama koje pate od dermatoloških problema da što više vremena provode u moru, prenosi Zadovoljna.hr.

Tagovi
MORE
SLANA VODA
ZDRAVLJE