Javorka i Petar
Ogledi Javorke i Petra
GLASNE ŽICE

GLASNE ŽICE Često naprezanje i zamor glasnih žica usled pevanja i govorenja visokim tonom
Način lečenja – mogućnosti
1.Grgorenje sa čajem od anisa
2.Grgorenje mednom vodom

Uz obe mogućnosti pije se čaj od lanenog semena ili čaj od smeše belog sleza i lanenog semena.Deset minuta po uzimanju čaja popije se jedna supena kašika hladno cedjenog maslinovog ulja prokuvanog u 200 mililitara vode gde su sipane po jedna kašičica kantariona i kičice.
Na grlo se stavlja obloga od nekuvanog mleka i običnog hlebnog kvasca.
Umeso vode piti čaj od mešavine kamilice,cveta zove i lanenog semena,zasladjen medom.U prohladjeni čaj dodati dve kašike jabukovog sirćeta.

DA LI JE KISEO KUPUS OTROV?

KISEO KUPUS ?
Artritis i kiseo kupus Utvrđeno je da je kupus zdrav, svež, a škodljiv ako je kiseljen. U našim krajevima vlada uverenje da su kiseo kupus i raso veoma zdravi i lekoviti. Međutim, kiseo kupus i raso su otrov za organizam. Naime, posle konzumiranja kiselog kupusa ili rasola vrlo je teško iz organizma izbaciti jedinjenja koje stvaraju organske materije iz kupusa i kuhinlska so.To su vrlo štetne materije koje jetra ne prepoznaje zbog čega ih organizam izbacuje preko kože. Kada preko zime vidite čoveka sa crvenilom po licu, vratu ili po rukama verujte da je prejedao kiseo kupus. Petar Jovanovic 0641196764

RAVNOTEŽA BAZA I KISELINA

Baznije je zdravije
Preterana kiselost krvi postepeno razara organizam. U početku izaziva lakše probleme i zamor, a na duge staze vodi u bolesti kao što su podagra,artritis-reuma i rak. Zato je dobro da proverite da li vam je krv „prekisela“, pa ako jeste, da povratite ravnotežu unošenjem baznih namirnica. Koje su to “bazne” namirnice? To su isključivo sveže: kupus,brokoli,crna rotkva,šargarepa,celer,zelena salata,beli i crni luk,spanac,bundeva,paradajz i … Koje su to “kisele”namirnice? To su:hleb,sir,šećer,govedina,svinjetina,slanina,riba,sve vrste ulja Za prirodan med nema tačno definisanih podataka.

UMERENOST U SVEMU
Bez umerenosti i usaglašenosti sa prirodom nema zdravlja
Stres nije bolest, ali može da dovede do bolesti. Pokušaćemo da objasnimo kako stresovi mogu da deluju na zdravlje,kakve reakcije izazivaju u nama, kako da pomognemo sami sebi koristeći iskustva narodne medicine.
Koncept stresa kod mladih koji je motivisan uspehom i po kojem se ništa ne može postići ako ne radite pod pritiskom je poguban po zdravlje. Oni koji prihvataju ovo gledište smatraju da je stres dobra stvar i da su oni koji se ne upinju da postignu maksimalne rezultate u svako doba, ljudi bez značaja. Da li je to tako?
Odgovor je da bez umerenosti i usaglašenost života sa prirodom nema zdravlja. Preterivanje u bilo čemu ,može da škodi zdravlju. Mladi, uglavnom svi donose odluke o školovanju, zatim traženju posla, izboru ljubavnog partnera i sve su to situacije koje su praćene odgovornostima i zadacima, a u skladu sa tim, svaka greška je problem, odnosno, stresna situacija.

Šta mogu prirodne terapije? One mogu poremećeno telo i duh vratiti u prvobitni mir. To se u prvom redu odnosi na regulisanje metabolizma, migrenu, bol u leđjima i na aktiviranje odbrambenih snaga organizma.Terapije lekovitim biljem su drevni načini lečenja koji se oslanjaju na čajeve i ekstrakte-eliksire. Postoje i mnoge druge tehnike alternativne medicine.Težište našeg rada će biti FITOTERAPIJA.

Borba sa stresom zavisi od toga koliko možete da utičete na okolnosti koje ga stvaraju. Za nervozne i depresivne ljude aktivan odmor ima terapijsku vrednost. Trčanje, vožnja bicikla i druge rekreacije povecavaju mišićni tonus, otklanjaju napetost i produbljuju disanje.
Farmakoterapija (lecenje stresa lekovima) je veoma složen metod i zahteva posvećenost lekara.
Osim medicinskih specijalista, postoje prirodne metode koje pomažu u eliminaciji stresa. Fitoterapija nudi niz eliksira koji su blagotvorni za stres.

Iskustvo Petra Jovanovića,travara iz Beograda ,je baza za razvoj lekovitih jastuka koji pomažu u stresnim situacijama.Lekovite bilke su naučno i klinički ispitane. 0695497340

PSIHIČKA STANJA

PSIHIČKA STRADANJA
Navešću nekoliko psihičkih stanja sa kojima se srećem vrlo često:

-STRAH OD ŽIVOTA I ZA ŽIVOTOM

-NESIGURNOST U PROFESIJI

-NEDOSTATAK INTERESA PREMA OKRUŽENJU

-OSEĆAJ SAMOĆE ILI ODVOJENOST OD SREDINE

-PREOSETLJIVOST NA SPOLJNE UTICAJE

-RAZOČARENJE U ŽIVOT

-PREVELIKA BRIGA ZA DOBRO BLIŽNJEG SVOG

Raspolažem ogledima za oslobadjanje od navedenih stanja upotrebom lekovitog bilja.

Travari Javorka i Petar 0695497340 0112418228

Komentariši

YOU MIGHT ALSO LIKE
Read more about the article Preokret u Madridu
Preokret u Madridu
26 aprila, 2023
Read more about the article Travarstvo u Srbiji
Travarstvo u Srbiji
26 aprila, 2023