Med,kurkuma i jabukovo sirće

Javorka i Petar ovom ogledu dodaju i jabukovo sirće.

Uzimala je med i kurkumu svako jutro na prazan stomak: Evo šta joj se desilo sa telom posle 30 dana

Ostala je zatečena rezultatima

Još su naše bake govorile da ujutru obavezno uzmemo kašičicu meda na prazan stomak, te nam je njegova lekovitost i te kako poznata. A u poslednje vreme mnogi ljudi su otkrili kurkumu i njene moćne protivupalne i lekovite sastojke.

Kombinacija meda i kurkume, poznata je i kao zlatna mešavina, a jedna devojka želela je da isproba lekovita svojstva ovog preparata. Tako je uzimala svakog dana punih mesec dana ujutru.

– Pre nešto više od mesec dana došla mi je mama u goste i donela teglicu nečega što je podsećalo na med, pa mi je sva uzbuđena rekla: “Vidi šta sam ti napravila, svakog dana moraš da uzmeš jednu kašičicu, a posle mesec dana ćeš mi zahvaliti“ – priča ona, a prenosi Krstarica.

-U teglici je zapravo bila mešavina meda i kurkume, a kako nisam imala šta da izgubim, rešila sam da pojedem tu zlatnu mešavinu u slast u narednom periodu. Tako sam, ni ne sluteći ishod, zapravo uradila sjajnu stvar za svoje zdravlje.

Iako je pomislila da je možda i ovo još jedna prazna priča sa interneta, bila je iznenađena rezultatima.

– Već u prvih nekoliko dana osetila sam da imam više energije nego ranije, i uopšteno – osećala sam se daleko zdravije. Jednostavno snažnije. Probava mi je bila bolja i nisam se nadimala kao što je to obično slučaj, a primetila sam i da nemam napade gladi, koji su pre toga bili česti. Takođe, za tih mesec dana, koliko sam konzumirala mešavinu meda i kurkume, nijednom me nije zabolela glava, niti sam imala probleme sa bilo kakvim bolovima.

Otkrila je da se dugo nije osećala tako dobro.

Kako da napravite zlatnu mešavinu:

Jednu do dve kašike mlevene kurkume pomešajte sa 1/4 šolje meda, ukoliko želite da svakog dana uzimate sveže napravljenu mešavinu ili prilagodite meru za količinu koju želite da napravite.

U mešavinu možete dodati i pola kašičice sveže mlevenog bibera, a dobijenu smesu čuvajte na sobnoj temperaturi ili u frižideru.

Osim što možete jesti kašiku ove mešavine svakog dana, takođe je možete dodati u jogurt, ovsenu kašu ili omiljeni smuti, namazati na tost…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.